جدولی برای برنامه‌ریزی هفتگی

در اوایل هر سال برنامه‌‌هایی به امیدِ محقق‌شدن تنظیم می‌کنیم. پیمان‌هایی با خود می‌بندیم. شاید هم قرارهایِ سالِ پیش را دوباره تکرار یا بازنگری می‌کنیم.

 

تصمیم گرفتم در جهت عملیاتی‌کردنِ این پیمان‌ها قدمی بردارم. از همین‌رو جدولی را که قبلاً مورد استفاده قرار می‌دادم، کامل‌تر کردم.

از مطالب و جداولی که در متمم در این رابطه منتشر شده است نیز بهره برده‌ام. جداول را متناسب با برنامه‌ها و خواسته‌هایِ خود، شخصی‌سازی کرده‌ام. (جدول برنامه‌ریزی روزانه، جدول برنامه‌ریزی هفتگی)

از امکانات نرم‌افزارهای موجود برای مدیریتِ زمان و برنامه‌ریزیِ شخصی آگاه هستم. اما من در زمینۀ برنامه‌ریزی، نوشتن بر روی کاغذ را ترجیح می‌دهم.

 

برنامه‌ریزی

 

توضیحاتی دربارۀ جدول برنامه‌ریزی:

 

شرح ردیف‌های 1 تا 20:

در بالای چارت ایامِ هفته را مشاهده می‌کنید. (من ترجیح داده‌ام دو هفته را در یک صفحه جا بدهم.) در پایین کادرِ مربوط به هر روز می‌توانید تاریخ را نیز اضافه کنید. (من این کار را با دست انجام می‌دهم.)

 

در شرحِ ردیف‌های یک تا بیست، فعالیت‌هایی را یادداشت می‌کنم که هر روز به صورت روتین انجام می‌دهم. ( فعالیت‌های روتین در هر هفته الزاماً یکسان نیست. ممکن است با پایان یافتن بعضی از فعالیت‌ها، آنها را از لیست خارج، یا یک برنامۀ جدید را به آن اضافه کنم.)

با مشاهدۀ این لیست به خودم یادآوری می‌کنم، در طولِ روز باید زمانم را به چه فعالیت‌هایی اختصاص بدهم.

مثلا من در قسمتِ شرح؛ متمم‌خوانی، مطالعۀ کتاب، بروزرسانی وبلاگ، حل‌ِ تمرین در متمم، خواندن وبلاگِ دوستان، ورزش ‌کردن و چندین کار دیگر را یادداشت کرده‌ام.

 

هر فعالیت که انجام شد در مربعِ مربوطه یک علامت می‌زنم.

من زمانی یک حسِ خوب را تجربه می‌کنم که در طول روز به فعالیت‌های دلخواهم بپردازم. طبق برنامۀ تنظیم‌شده پیش بروم. اضافه‌شدن هر تیک نویدِ تحققِ برنامه‌های‌ِشخصی‌ام است.

ممکن است یک فعالیت را چندین روز انجام ندهم. با سفیدی مربع‌های روبه‌رو زنگِ هشدار به‌ صدا درمی‌آید که مراقب باش.

*من با این شیوه متوجه شدم به چه چیزهایی بیشتر علاقه دارم. چه کارهایی را از سرِ اجبار و بااکراه انجام می‌دهم. و حتی فهمیده‌ام اصلا نباید به چه چیزهایی فکر کنم.

 

هفتۀ اول و هفتۀ دوم:

تاریخِ برخی از کارهای غیرروتین از قبل مشخص است. پس بهتر است در پایین صفحه در قسمت هفته و روز مربوطه یادداشت شود تا در موعد مقرر به آن پرداخته شود.

 

یادآوری‌ها:

یادآوری‌ها هم برای یادداشتِ غیرمنتظره‌ها در نظر گرفته شده است.

 

لیست خرید:

من همیشه از لیستِ‌خرید استفاده می‌کنم. هر چیزی که نیاز داشته باشم را یادداشت و در اسرع‌وقت آن را تهیه می‌کنم. با تهیۀ یک لیستِ‌خرید کمتر مواقعی پیش آمده است که در زمانِ ضرورت، چیزی در دسترسم موجود نباشد.

یکی از مزایای تهیۀ لیستِ‌خرید را قبلا در اینجا شرح داده‌ام.

 

اگر مایل باشید می‌توانید فایل وردِ این چارت را از اینجا دانلود کنید.

***

مرکز کسب‌وکارهای نوپا هم یک کار جالب انجام داده است. تقویم سال 97 را در یک صفحه به‌نحوی تنظیم کرده است که می‌توان با چاپِ آن برای نوشتنِ یادداشت‌ و برنامه‌ریزی استفاده کرد.

فکر می‌کنم مزیتی که این تقویم دارد این است که می‌توانیم از آن برای ثبت فعالیت‌هایی که قصد داریم آنها را به صورت عادت درآوریم، استفاده کنیم. با تیک‌زدن در هر روز پروسۀ زنجیره‌سازی عادت‌ در طول یک‌ سال را نیز شاهد هستیم.

 

#توسعۀ_فردی

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *