10 راهکار برای استفاده‌ی بهینه‌تر از زمان

اگر پست «شرح بی‌کفایتی من در مدیریت زمان» را خوانده باشید، از دغدغه‌ی مطرح‌شده در آن آگاهید.

بیکار ننشستم و فکر کردم چه‌طور می‌توانم دامنه‌ی اختیارات حداقلی‌ام را گسترده‌تر کنم یا حتی‌الامکان بهره‌وری‌ام را قدری افزایش دهم.

لیست پیشنهادی زیر را بدون هیچ ترتیبی برای خودم آماده کردم و در حال تمرین و پیاده‌سازی آن هستم. دوست داشتم این لیست را با شما هم به اشتراک بگذارم.

***

لیست پیشنهادی برای استفاده‌ی بهینه از زمان:

 

1

تمرکز درحین انجام کارها: گاهی پیش می‌آید که درحین انجام کار متوجه می‌شویم مدت‌زمانی گذشته و به فکر فرو رفته‌ایم بی‌آنکه ذهن‌مان درگیر فعالیتی باشد که مشغول انجامش هستیم. مثلاً به خطوط کتاب خیره شده‌ایم و غرق در رؤیاپردازی گشته‌ایم بی‌آنکه معنای آن را درک کرده باشیم. همین عدم‌تمرکز باعث می‌شود برای درک مفهوم بیان‌شده یک جمله را چندین بار مرور کنیم.

2

انجام فعالیت‌ها با دور تند: با سریع‌تر انجام‌دادن کارها می‌توان در یک ظرفِ مشخصِ زمان، مقدار و  حجم بیشتری کار جا داد.

فراموش نکنیم که زمان خاصیت کشسانی دارد. می‌توان یک کار را آن‌قدر کش داد تا در یک زمان ثابت جا شود.

 

 

3

در نه‌گفتن صراحت و جدیت بیشتری خرج بدهیم: تا می‌توانیم از پذیرش مسئولیت‌های اضافه امتناع کنیم. ضروریتی ندارد که همه از ما رضایت داشته باشند.

پذیرش بعضی مسئولیت‌ها فراتر از توان ماست پس بدون ناراحتی و عذاب‌وجدان قاطعانه نه بگوییم.

4

حتماً برنامه‌ی از پیش تعیین‌شده‌ای داشته باشیم: وقتی بدانیم قرار است در یک بازه‌ی زمانی چه کارهایی انجام بدهیم منظم‌تر عمل می‌کنیم و کمتر دچار سردرگمی می‌شویم. در غیر این‌صورت با حجم انبوهی از کارها مواجه هستیم که نمی‌دانیم از کدام آغاز کنیم و با چه ترتیبی به آنها بپردازیم.

5

به‌جای غر زدن عمل کنیم: با انتقادکردن و گِله و شکایت تنها زمان‌مان سوخت می‌شود. پس بیشتر عمل‌گرا باشیم. به‌جای آنکه زمانی را به ناله و شیون اختصاص دهیم از فرصت استفاده کنیم و دست به کار شویم.

6

زندگی آفلاین را تجربه کنیم: آنلاین‌بودن سارقِ پنهانِ زمان است. برای خود زمانی را برای آفلاین‌بودن تعیین کنیم و تا اتمام کار به آن پایبند بمانیم.

7

ثبت زمان انجام هر فعالیت: با این شیوه متوجه می‌شویم برای هر کار چه میزان زمان اختصاص می‌دهیم. با توجه به تمایل ذاتی به عدم‌تمرکز و خاصیت کشسانیِ زمان، ممکن است زمانِ انجام فعالیت‌ها از دست‌مان خارج شود و زمانی بیش‌ از حد معمول صرف کنیم.

8

تا تنور داغ است نان را بچسبان: کارها را برای بعد نگذاریم. اگر فعالیتی به زمان کمی نیاز دارد از انجام‌دادنش غافل نشویم. سریع آن را انجام دهیم تا هم فضای ذهن خود را آزاد کرده باشیم و هم تا ماجرا تازه است و جزئیات در خاطرمان، آن را به سرانجام برسانیم.

9

لیستی از کارهای جایگزین تهیه کنیم: پیش می‌آید که زمان‌هایی انگیزه‌ی کافی برای انجام یک فعالیت نداشته باشیم. در آن زمان که برای انجام کاری توان و حوصله‌ نداریم، سریع می‌توانیم گزینه‌ای مطلوب‌تر را جایگزین کنیم.

10

از آغاز نهراسیم: فراموش نکنیم که غالباً سخت‌ترین گام همان شروع کار است پس بدون معطلی خودمان را در دل ماجرا قرار دهیم.

 

3 دیدگاه در “10 راهکار برای استفاده‌ی بهینه‌تر از زمان”

  1. مهشيد جان.

    عالي بودن مواردي كه از اونها براي استفاده بهينه تر از زمان، نام بردي.

    مخصوصاً اين بند رو خيلي دوست داشتم:

    “به‌جای غر زدن عمل کنیم: با انتقادکردن و گِله و شکایت تنها زمان‌مان سوخت می‌شود. پس بیشتر عمل‌گرا باشیم. به‌جای آنکه زمانی را به ناله و شیون اختصاص دهیم از فرصت استفاده کنیم و دست به کار شویم.”

    ممنون كه اونها رو با ما هم به اشتراك گذاشتي.

    1. ممنونم شهرزاد جان که وقت می‌ذاری هم مطالب رو می‌خونی و هم نظرت رو با ما به اشتراک می‌ذاری.

      شهرزاد چندمدتی هست که زمان دسترسی به لپ‌تاپ و اینترنت برام محدود هست؛ چون زمان کمی خونه هستم.
      پس لطفاً عذرخواهی من بابت تأخیرهام در پاسخگویی رو پذیرا باش. 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *